برخی نظریه پردازان ارتباطات بیان کرده اند که امروز جهان در اختیار کسی است که رسانه ها را در اختیار دارد. با رسانه می توان جامعه را جهت داد و سیاست ها و استراتژی های بلند مدت خود را به راحتی جامه ی عمل پوشا ند.
وسعت و گستردگی وسایل ارتباط جمعی و تبلیغی در جهان به شکلی است که به واقع سرتاسر کره ی زمین ، زیر چتر و تحت پوشش این قبیل وسایل و دستگاه ها قرار گرفته است که افزایش روز افزون آن ها امروز به نحو بارزی جلب نظر می کند . همچنین یکی از ویژگی های مهم رسانه های مجازی سرعت بالای اطلاع رسانی در آن ها می باشد و به همین منظور دارا بودن این شاخصه به افزایش کار آمدی آن خواهد افزود .
از سوی دیگر با تاملی در انقلاب شکوهمند اسلامی ایران که مظهر مردم سالاری دینی و آزادی اندیشه و قلم می باشد در می یابیم که روزنامه ها،مجلات،صدا و سیما ، اینترنت و ... تا چه اندازه در تداوم آرمان های اصیل اسلام وانقلاب و یا بالعکس در به چالش کشیده شدن آن ها نقش داشته که که محیط مهم آن در دانشگاه مشهود و جاری است و همانطور که امام راحل فرمودند :«دانشگاه مبداء تحولات است » که صد البته تحولات رسانه ای را هم شامل می شود .
رسانه مجازی به ظرفیت هایی اطلاق می گردد که در فضای مجازی اینترنت همچون سایت ، وبلاگ ،پیامک ،ایمیل و... در اختیار کاربران قرار می گیرد .
ویژگی های رسانه مجازی :
-جهانی و فرامرزی بودن
- ارتباط دو طرفه
- مخاطب خاص و تأثیر گذار
دفتر رسانه اي نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذر بایجان شرقی در راستای تشویق و ترغیب دانشجویان به انجام فعالیت های گروهی و استعداد یابی جوانان مستعد در این عرصه تا کنون به چاپ نشریه سلام ، برگزاری کلاس های خبرنگاری و مستند سازی ، دوره های آشنایی رسانه ، کلاسهای آموزش نرم افزار های طراحی و صفحه آرایی مبادرت ورزیده است .