ابراهیم‌زاده تأکید کرد: ضرورت ​​​​​​​رونق گردشگری بر مبنای روش‌های متون معتبر دینی 1398/01/24

به گزارش روابط عمومی واحد تبریز، حجت‌الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم‌زاده صبح امروز در نشست علمی فقه گردشگری در جمع استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: دین مبین اسلام سیاحت و گردشگری را مورد تشویق و ترغیب قرار داده است. آیات قرآنی با موضوع سیر، سیاحت، هجرت و عروج همه حاکی از اهمیت سفر و مسافرت در اسلام دارد.

وی با بیان اینکه در فرهنگ اسلام سیاحت آفاق در برابر سیر انفس مطرح شده است، اضافه کرد: اسلام نگاه ویژه‌ای به انسان و نیازهای انسانی دارد. هر آنچه که زندگی را لذت‌بخش می‌کند و رنگ و بوی خاص به آن می‌بخشد در آیات قرآنی و روایات معصومین آمده است.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی عنوان کرد: انسان با مطالعه آیات قرآنی سیر و سفر به روشنی می‌تواند از طریق مردم‌شناسی و وضعیتی که در جامعه حاکم است علم‌اندوزی کرده و  مبانی اسلامی خود را تقویت و با استفاده از تجربیات اقوام گذشته و از طریق طبیعت‌شناسی مسیر را برای رسیدن به خدا هموار کند.

ابراهیم‌زاده در ادامه با اشاره به آداب سفر مطرح کرد: خداحافظی کردن از خانواده و بستگان، بدرقه کردن کسی که به سفر می‌رود، شروع کردن سفر با «صدقه »، خواندن دو رکعت نماز، دعا کردن و جان و مال خانواده را به خدا سپردن و بر او توکل کردن، رعایت اخلاق و مراعات حال همسفر، بار بر دوش دیگران نبودن، همکاری و مشورت در امور و تصمیم‌گیری‌ها، مواظبت بر خواندن نماز در اول وقت، نقل نکردن سختی‌ها و ناملایمات مسافرت بعد از سفر، سوغات آوردن برای اهل خانه، خدا را شکر کردن و بر نعمت سلامتی، حمد کردن و ... برخی از آداب مسافرت است.

وی یادآور شد: لازم است جلسات متعددی در دانشگاه در مورد گردشگری و دیدگاه اسلام در این رابطه برگزار شود تا شاهد رونق اصولی و مفید صنعت گردشگری بر مبنای روش‌های متون معتبر دینی باشیم.